Copyright© All Rights Reserved by Kaktus Oren

Tuesday, 15 July 2014

TUTORIAL: Customize Comment Box

Assalammualaikum & Hi.

Salam Ramadhan.

Mai Cik Oren nak kongsi ilmu comel dengan korang.
Comelkan? *ku akui ku hanya memuji

Korang yang singgah, try arahkan cursor kat gambar pengomen.
Cik Oren pun baru perasan. Berpusing 360 darjah. Weee~~~
Puas hati sebab dah dapat comment box yang kemas.
Tak la serabut macam rambut Kak Limah balik rumah.

Korang nak customize comment box yang simple & awesome,
jemput naik pesawat terus ke laman tutorial Adam Faiz .

Alami masalah nak cari kod  /* Comments ?


 <b:skin>...</b:skin>
Klik 3  titik biru. In sha Allah, korang akan jumpa.
Lepas klik, keluar segala yang tersembunyi. *krik, krik, krik
 
 Kod dari comment box style 3. :)
Terima kasih Adam. *menjadi bikin kemas.

Kalau korang nak letak scroll bar di comment box,
naik Boeing terus mendarat di laman Saya Comel.
Letak Scroll Bar di Kotak Komen

Surat cinta dari abg posmen, sudah baca sudilah komen.

Sekian.

6 comments:

Karya Mahirah said...

thanks for sharing hehe..

Cik Mimie said...

Wah, boleh cuba nanti :) Thank Cik Oren :)

Rina Zaidi said...

Sama-sama KM. :)

Rina Zaidi said...

Sila Cik Mimie. :)

Siti Aisya Ibrahim said...

bgus!

Rina Zaidi said...

Senyum, senyum, senyum. :D

 
This Blog Are Protected And Full Designed by Shyue Kim For Kaktus Oren