Copyright© All Rights Reserved by Kaktus Oren

Friday, 18 July 2014

JUMAAT: Ragam Solat Jumaat

Assalammualaikum & Hi.

Salam Ramadhan ke-20.
10 hari Ramadhan yang terakhir.

Google
Nak tunggu ada NOTIFICATION bagai baru ingat Jumaat?
*Ajal maut tiba entah sesaat dari sekarang, bila-bila saja.

Zikrihusaini
Asal Jumaat, nak pitam.
Cukup-cukuplah orang yang asal putus cinta saja, nak terjun bangunan.
Ini orang ajak solat pun nak bagi sebakul dua alasan mangkuk tempoyak. 
Kena dengan steering lock nak?

Nak parking kenderaan pun agak-agak juga ya?

            Lock pintu kereta, motorsikal korang. Pastikan ya? Orang nak buat jahat ni tak kira masa. Orang tengah kukuhkan iman dalam masjid, Si Penjahat ni pecah masuk kereta. Nak tahu kisah seram siang hari Jumaat? Nak cerita, Cik Oren sendiri takut. *serius sangat bunyinya. Kes pecah masuk kereta one of my lecturer. Kereta dia parking jauh dari masjid nak solat Jumaat. Ramai orang katakan. Selesai solat, dia terkejut cermin kereta dipecahkan. Tak ingat pula ada barang hilang atau tak. Ada sekeping gambar yang Mr. Lecturer ambil. Errr..errr. Seram hati ni. 

         Si Isteri yang perasan ada "seseorang" dalam gambar kereta yang kena pecah masuk tu. Siasat punya siasat, negatif gambar tu tak rosak. Memang ada "seseorang" dalam gambar tu. *tak berani nak cari kat Google. Seriously, 1 kelas Cik Oren dah tengok sendiri gambar tu. "Seseorang" itu budak sekolah yang meninggal akibat dilanggar sebuah kenderaan di kawasan Mr. Lecturer parking kereta. Tak pasti lori atau kereta. *betul-betul aku endak ingat ni. But sadly, ada pihak yang tidak bertanggungjawab menggunakan gambar berkenaan dan mereka cerita yang pffftt, pffftttt. Ridiculous! Ridiculous!

Di hari Jumaat yang penuh keberkatan ni,
bersama kita mendoakan kesejahteraan sesama kita.

#PrayForMH17
Google
#PrayForMH370
Google
#PrayForGAZA
Google
"Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul."

Sekian.


4 comments:

Karya Mahirah said...

maksudnya mcm ne tu rina? hantu ke? adoi... dipagi jumaat ni blurr pulak akak..

Rina Zaidi said...

Budak tu dah tak wujud macam kita la Akak KM. Dia dah meninggal sebelum kejadian pecah masuk kereta my lecturer tu.

Cik Itah@RRP said...

salam. bermacam ragam eh uhuk

p.s salam takziah buat keluarga penumpang MH17 & al-fatihah

Siti Aisya Ibrahim said...

woo seram jugak tuh, rina..

 
This Blog Are Protected And Full Designed by Shyue Kim For Kaktus Oren