Copyright© All Rights Reserved by Kaktus Oren

Saturday, 19 July 2014

Muka Aku Macam KATAK

Assalammualaikum & Hi.

Salam Ramadhan ke - 21.
#prayforMH17, #prayforGAZA

Setiap pagi aku sembunyikan diri
Takut takut kau ternampak
Mukaku yang macam KATAK.
Google
       Sekali tengok budak-budak under 20, ambik kau mobile phone besar gerabak kereta api. Mana dengan ipad, tab. Awesome habis. Kau pakai gadget brand Oren Apple 5, 6, 7, 8 biji pun kau tetap kena respect waktu P&P di kelas, waktu kuliah. Dulu-dulu tak main benda alah ni. Rasanya masih tersimpan elok dalam satu dua kotak besar mainan kereta. Bila si adik dah mula ambil alih, entah ke mana tayar kereta bomba aku. *sayang abis apa kes cerita ni dengan KATAK. Okay dah santai Sabtu.

Sekian.

11 comments:

ana ily said...

kenapalah pulak muka macam katak.

Rina Zaidi said...

Haha..katak comel.

Karya Mahirah said...

Ok, muka macam katak sbb mainan di ambil alih oleh adik? hehehe

TunSha Ayunie said...

ewww katak... hakak kalau terpijak katak sikit dah jerit bagai nak rak...teringat katak memang suka parking dalam kasut sekolah dulu...hahaha

CT Humairah said...

eeeeeerk katak o.O huuurm..

Rina Zaidi said...

Haha..pun boleh.

Rina Zaidi said...

Haha..parking dalam kasut sekolah.

Rina Zaidi said...

Ong gedek gedek. :)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Sorang kawan saya dulu mmg minat die simpan barang dari jenis kartun green froggy ni. Die ada anak patungnye skali. Comel jugak saya tengok.

Rina Zaidi said...

Memang comel. :)

Encik Ket said...

dlu waktu zaman kanak2, permainan ku berlantaikan bumi.
kini ku melihat kanak2 skarang permainannye berasaskan teknologi.
hingga terbatas silaturrahim.. :)

 
This Blog Are Protected And Full Designed by Shyue Kim For Kaktus Oren