Copyright© All Rights Reserved by Kaktus Oren

Wednesday, 9 July 2014

Puisi 6: Lebam Hatiku

Assalammualaikum & Hi.

Salam Ramadhan.

Tanya aku tanya kamu,
Kau tanya kenapa kau perlu buat,
Aku pun tanya kenapa asyik aku.

Antara pasir, api, dan air
Aku pilih pasir kerana ia
larut ditelan air, bisa kalis api.

Mungkin hari ini kau asyik melihat,
Lain masa kau pula jadi pelakunya ya?
Lebam hati aku pendam segala.
Nukilan, Cik Oren


#oren

12 comments:

white lily said...

sabar kak. hehehe ^___^

Rina Zaidi said...

Sabar la ni. :)

Encik Ket said...

LEBAM HATI KU XD

kesimpulannye, due2 ego. mangkuk ayun! haha..

Karya Mahirah said...

Cool rina... haha... dah tengok transformer belum? haha (soalan apa ni?) hihi

p/s : rina di tag, nanti singgah ke blog akak ya..

Rina Zaidi said...

Mangkuk tingkat. hahaha

Rina Zaidi said...

Belum..huhuhu. Nak datang blog akak la ni. :)

Siti Aisya Ibrahim said...

Sabarlah rina...

Rina Zaidi said...

Sabar. :)

Cik Mimie said...

Isi Tersirat yang mendalam :) Nanti ckp ngan orang tu, What u give, u will get back..huhuhu

Rina Zaidi said...

Ya Cik Mimie. Cepat atau lambat, akan ada jawabnya. :)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Mintak maaf.. Nak gelak bace tajuk entri:D

Rina Zaidi said...

Nasib baik tak lebam muka. hihihi Lebam hati org tak nampak.

 
This Blog Are Protected And Full Designed by Shyue Kim For Kaktus Oren