Copyright© All Rights Reserved by Kaktus Oren

Wednesday, 30 July 2014

Membesar Dengan Magic Mushroom

Assalammualaikum & Hi.

Salam Aidilfitri semuanya. :)

Entah kat mana ibu simpan game tape Super Mario sekarang. *tak puas main
Google
        Masih terngiang-ngiang di telinga background music game ni. *tergelak pulak bila always replay. Cerita sebenar ialah mengenai Khasiat Cendawan Shiitake (dried mushroom). Ada Makcik Suka Senyum tu jual kat kedai dia. Selalu beli untuk buat sup kentang. Cendawan ini banyak ditanam di kawasan China, Korea dan Jepun. Ia juga dianggap sebagai simbol panjang umur di Asia.

p/s: TERUSKAN BACAAN untuk info selanjut berserta gambar

Google

Khasiat Shiitake:
  •  Sesuai untuk dimakan sebagai sumber protein (asid amino).
  • Boleh merendahkan paras kolesterol dalam badan sehingga 40 - 50%.
  • Mengandungi polysaccharide (anti-kanser) & menghindarkan pembentukan tumor.

Info menarik mengenai pelbagai jenis cendawan: CENDAWAN GLOBAL

Sekian.

14 comments:

Amy J said...

oh, banyak khasiat juga rupanya ye.

Karya Mahirah said...

berkhasiat rupanya ya...

Siti Aisya Ibrahim said...

wahh cepat bakar lemak? nak makan lah banyak2 ni...

Cik Mimie said...

heee..Cik Mimie tak makan la cendawan ni..hee :)

Tehaa NFM said...

SUPER MARIO the LEGEND :) hikhik

JOM JOIN GA sebelum pukul 12am ini - http://tehaalarh.blogspot.com/2014/07/giveaway-raya-by-tehaanfm.html

white lily said...

anak menakan suka lerr.. main mende ni. kalau dah dapat.. tak lepas dahh.. haha

syazrah tarmin said...

hahahaa.. sup cendawan.. nang besttt... hahahaha.. super mario... game time zaman kegemilangan dolok yaa... ;D

Lee Wa Wan said...

rak penah makan g cendawan tu.... teringin gak...hahaha

Lee Wa Wan said...

#tak... ops... hahah

zahrenn na said...

wah...banyaknye khasiat cendawan shitake ni..patutlah mahal..huhu

Apabila Hati Terbuka said...

Wah tak tahu pulak sebelum ni berkhasiat . heee banyak pulak tue .

Cik Itah@RRP said...

salam. nice sharing dear :))

TunSha Ayunie said...

super mario !! perghhh suka gila makan cendawan tapi tetap bantut jugak badan ni... sobbsobbb

Rina Zaidi said...

Lepas ni buat kempen makan sup cendawan shiitake. Hihi

 
This Blog Are Protected And Full Designed by Shyue Kim For Kaktus Oren