Copyright© All Rights Reserved by Kaktus Oren

Saturday, 3 May 2014

TUTORIAL : Gambar Animated GIF Photoscape

Assalammualaikum & Hi.

Tengok gambar Cik Oren on letf side.
Gerak-gerak gitu. Comelkan?
Errrrrr..memuji. Khas untuk pengguna Photoscape. 
Ada file Photoshop tapi tak install. #oren~~~
Tak reti nak guna *sebenarnya. hihihi
#sabar jak la orang bilang.

P/S : Gambar di bawah ni medium size. 
Nak view lagi jelas, KLIK saja gambar. :)
 
 Klik Animated GIF .

Dah?
 
Ikut urutan nombor ANAK PANAH okay?
  1. Pilih gambar-gambar yang berkenan di hatimu, drag ke ruangan atas.
  2. Change Time - pilih masa pergerakan gambar yang anda mahu. Berapa saat pergerakan? :)
  3. Change Effect - pilihlah mana-mana ; no effect ke, slide up down left right, convert to white black. #Cik Oren guna No Effect. :)
  4. Set Canvas Size - Ni untuk size gambar ; kecil, besar, lebar, rectangular. :)
Gerak-gerak dah gambar tu kan?
SAVE kalau dah puas hati ya?
Selamat Mencuba.


#oren

2 comments:

zz~ said...

owhh.cmtuu ke akak..sy nk try la..hihih..mkasih2..

Rina Zaidi said...

Sama-sama ZZ. :)

 
This Blog Are Protected And Full Designed by Shyue Kim For Kaktus Oren