Copyright© All Rights Reserved by Kaktus Oren

Tuesday, 3 June 2014

3rd Liebster Award from Puteri Aliya

Assalammualaikum & Hi.

Manis sangat kot oren sampai kena tag lagi.
Thank you so much to Puteri Aliya.


Blog Aliya memang santai pink.
Korang jalan-jalan santai kat blog dia TAPI
jangan usik rama-rama, bunga tulip kat situ.
Hihihi

  • Mention the person who nominated you with a link to their blog
  • Answer the question asked
  • Nominated 11 other bloggers with a smaller following but with a lots of potential
  • Create 11 of your own question for them to answer
  • Notify your nominate
Soalan Kak Yong Aliya

1) berapa umur awak? (ki3x saje nk bg soalan cepumas)
  • Awesome 22
2) Kalau saye nak ajak awak pegi korea sama2, awk nk ikut tak?
  • Boleh kota atau jom kita pergi Cat Island, Japan. hihihi
3) Awak suka warna apa?
  • Oren, Merah
4) Apa perasaan awak, bila orang yang paling rapat dengan awak kutuk awak depan boyfriend dia (w/pun bergurau...heee =) )
  • Memang nak kena sepuluh bazuka *hohoho
5) Apa respon awak?
  • Doakan kebaikan untuk dia je. Mudahan dia menjadi orang yang lebih menjaga adab pergaulan.
6) Apakah tindakan yang paling baik yang mampu awak buat untuk jaga hubungan baik tu dan dlm masa yang sama jaga perasaan awak sendiri...
  • Berfikir sejenak. Hindarkan sifat marah agar tidak menguasai diri kerana nilai persahabatan itu jauh lebih bernilai.
7) Apakah makna "adik beradik" dlm hidup awak?
  • Cik Oren anak sulung, dan hanya ada seorang adik. Macam Tom & Jerry. Tapi bila bab makan, adik la yang tolong habiskan. Nak gaduh besar pun, hanya ada dia je teman kat rumah dengan my parent.
8) Sejauh mana awak sanggup bekorban untuk adik beradik awak?
  • Dia yang salah, dia juga nak menang. Begitulah selalunya.
9) Apa pendapat awak tentang Blog Santai Aliya?
  • Cik Oren jatuh hati tergolek dengan puisi Aliya; Mudahnya
10) Ada tak komen@pendapat untuk penambahbaikan penampilan dan juga isi dalam Blog Santai Aliya?
  • Ini payahnya kalau tak jawab. Hihi. Blog Aliya memang santai. Rasa macam jalan-jalan kat Flower Garden.Tips dari Cik Oren: Belajar dari senior bloggers. Diorang banyak share ilmu blogging.
11) Rasa2 Saye (Puteri Aliya) ni mcm mana orangnye...hehe (^___^) 
  • Agaknya Aliya memang suka colour pink. #Awesome Aliya. :) 
Perasan cute pula Cik Oren dah selesai jawab.
 
Nak tag 2 puteri comel.
Kalau sudi, jawab ya? :)
 
Soalan cepumas Cik Oren untuk mereka yang ditag
1. Your date of birth - it's okay if you don't want to mention the year
2. What kind of book do you like to read?
3. Who is your favorite author?
4. What do you like to share in your blog?
5. Your favorite bloggers.
6. Your hobby.
7. What's your activity during weekend?
8. Your favorite food.
9. Do you play any music instruments?
10. Your favorite artist.
11. What's your opinion about this blog? 

1st & 2nd Liebster Award dah tag ramai blogger.

Selesai jawab, jangan lupa letak LINK post anda di ruangan komen ya?
Terjah-terjah blog dan follow. Thank you so much. Happy Blogging. :)
 
 
Sekian.
 
 
#oren

6 comments:

Anayizus -SBP- said...

hehehhehe sy da jwab...
heheheh :)
http://thecutepurpleprincess.blogspot.com/2014/06/liebster-award-part-2.html

Flawless Sakura said...

hehe :)
Nahhhh awak. hehe kite dah jawab dah. thanks tau

http://flawlesssakura.blogspot.com/2014/06/1st-liebster-award-from-cik-oren.html

zahrenn na said...

wah!! haha..bnyak kali dpt libster award..hahah

Rina Zaidi said...

Thank you Ana. :) Nanti Cik Oren terjah.

Rina Zaidi said...

Thank you Sakura. :) Nanti Cik Oren terjah.

Rina Zaidi said...

Alhamdulillah. :)

 
This Blog Are Protected And Full Designed by Shyue Kim For Kaktus Oren