Copyright© All Rights Reserved by Kaktus Oren

Monday, 11 August 2014

Wajib Baca #16: Mari-Mari Cultural Village

Assalammualaikum & Hi.

Google
Sepertinya ada yang tercari-cari Cik Oren dari awal Syawal hari tu kan?
Tak nak mengaku ya? Cik Oren tahu siapa mereka. Hihihi. Busy praktikal.
Balik kerja, sampai rumah matahari dah pejam mata. Malam la tu. Teruskan
membaca ya? Cik Oren nak ajak korang pergi 1 tempat yang awesome.
 
Dari KK City, perjalanan ke MMCV, Kionsom lebih kurang 30 - 40 minit.
Everyday naik bas awam pi city and gather with CV's staff before depart to MMCV. I'm lucky enough sebab diterima oleh pihak Riverbug untuk pratikal sesi pertama . Me and my dear friend, Aimiey Yusoff.
 
 The uniqueness of MMCV, Hanging Bridge

The awesomeness of being the lucky one;
Gonna miss the taste of bamboo cooking, pandan juice with ginger, the sound of waterfall, the smell of the forest, the beauty scenic of cultural and the CV's staffs flawless smile with never be replaced teamwork.

Bunyi air di mini waterfall masih terngiang-ngiang di telinga.
Damainya rasa berada di hutan. Tapi tak ada kesempatan untuk
duduk kat batu-batu. Kalau dapat, alamatnya jadi duyung darat.

New package at MMCV, Cooking Class.
Boleh usha-usha kat sini " Cooking Class at MMCV "

Sama si Ayink, Ampis & EE. Paling kecik, Cik Oren.

Tengok abang Warrior tu buat-buat malu. 
Lepas tu nak jugak pekena 1 lagi snap.

This is " Lansaran ". It's Murut tribe traditional game.
Biasanya wira-wira Murut akan bermain lansaran selepas berperang.
Pelakon Jehan Miskin pernah main game ni dalam 1 rancangan TV 3,
Sabah Road Trip.

Meh sini kita try menyumpit pulak.
Lepas habis village tour, tourists berkumpul di performance hall.
Kitorang si guides dok sibuk sumpit sabut kelapa. Nasib baik ayam 
seekor tu dah lari jauh. Kalau tidak, jadi mangsa la jawabnya. Sana 
sini dok ikut Cik Oren jalan. Suka pula si ayam tu bila kena belai.
Mereka pun tanya, "Kenapa ayam tu suka sama kau?"

Their flawless smile and never be replaced teamwork.
See? One of the awesomeness being the lucky one.

Boleh jadi selfie selpa bagai padahal guna handphone orang lain.

Surat cinta daripada Abg Posmen,
Sudah baca sudilah komen.

Sekian.

14 comments:

Cik Itah@RRP said...

salam. wahhh seronoknya mereka

Karya Mahirah said...

aha... akak suka yg sumpit tu.. tu klu sumpit org sedap tu.. haha.. bestnya pergi sini...

Noura Qifays said...

whoaa..bestnyaa..di kionsom pon ad tmpt begini ka jgkk ? baru tw...

Cik Mimie said...

Wah seronoknye Cik Oren..Nak pergi sini jugak..bestnye :)

Apabila Hati Terbuka said...

Ehem macam terasa pulak . Hehehe kita cari sebab rindu . Hee . Bestnya tempat tue . Bawak Nik jom !

Adinda Baizura Mazlan said...

Bab sumpit tu ABM berkenan :)

Ieka Farhana said...

hye saya admin dari segmen mencari 20 bloglist bertuah dan anda boleh check senarai blog anda http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2014/08/senarai-blog-segmen-mencari-20-bloglist.html

Sofu Hashim said...

Belum pernah sampai ke sana boleh masuk dalam list tempat2 wajib pergi nanti

Alynn Azman said...

Wah bestnye ..nak join jugak >_<

anajingga said...

belum ada rezeki ke sabah, semoga suatu hari nanti dengan IzinNya akan sampai jua ..

Amanina Mads said...

wahhh bestnya rina.. teringin nak pegi

Siti Aisya Ibrahim said...

nestnye ade jambatan gantung...nampak nature sgt tempat ni....bestnye! kite nature-maniac! suke sagt nature2 ni.... :D

kenny977world said...

Banyak tempat tempat yang best kat sabah nie dari kk sampailah ke tawau dan sebagainya. Orang orangnya pun baik baik.Tak cukup masa nak pergi menjelajah.

reza ahmad said...

bestnyer.. nk g lerr jgkk :)

 
This Blog Are Protected And Full Designed by Shyue Kim For Kaktus Oren